(23 December 2012)
Ja, jag älskar julen. Allt med julen utom stressen så den har jag valt bort.
Jag vill också göra julmaten själv, för att jag tycker det är roligt. Har man tid är det väldigt rofyllt att stå och pyssla i köket, men som sagt... bara om man har tid... och lust.
Mamma har flera gånger gjort en egen sill som är så jäkla god att jag går och nallar från den hela tiden och också luktar vitlök, hela tiden. Jag äter den rakt av ur burken och har t.o.m testat på knäckebröd. Funkar =)
Den kommer här:
Mammas sill
2 brk urvattnad inlagd sill (allt från ett par timmar till över natten beroende på hur salt du vill ha den)
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 dl hackad dill
2 klyfton pressad vitlök
vitpeppar
* Klipp ner sillfiléerna i mindre bitar och blanda ihop alla ingredienser. Låt stå och dra ett par timmar.
Jag har också gjort ett par nya sorter som blev mer än ok och smakar bättre än de färdigköpta varianterna:
Krämig romsill
1 brk urvattnad inlagd sill
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1/2 hackad rödlök
1 knippa hackad dill
1 liten knippa hackad gräslök
50 g röd stenbitsrom
salt, vitpeppar
* Blanda ihop och låt dra ett dygn.
Vitlökssill
1 brk urvattnad inlagd sill
2 vitlöksklyftor
2,5 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
* Ställ övertäckt i kylen minst tre timmar.
Testade också att göra rödbetssallad för första gången. Nja, jag vet inte riktigt...
Den smakar mest lök och senap nu men ska visserligen stå och dra sig i kylen över natten. Jag återkommer ev i morgon med den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar